ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - Printable Version +- D2LoD.net - Diablo II Private Server (https://d2lod.net) +-- Forum: D2Realm (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Dyskusje & Sugestie (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" (/showthread.php?tid=556) |
RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - PRS - 10-19-2021 (10-18-2021, 11:32 PM)kaziu Wrote: Rezygnujemy z pubic ench'ów? Chyba nie mają racji bytu. IMO każdy szanujący się serwer powinien mieć public encha. Przed chwilą sprawdziłem ench z łuku, i nawet nie jest zły, gdyż starcza na 25min, ale dmg jest 2x niższy niż z encha z czarodziejki. Czy to pozwoli dojść komfortowo do tombów na grze 8ppl, nie wiem. Public ench nadal może istnieć, zawsze to jest komfort i możliwość wyboru. Zwiększyłbym jedynie level do 4x. RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - dejv87 - 10-19-2021 Na pewno na x czasu po starcie sezonu bym zrezygnował z tego. Ja generalnie nigdy nie używałem tego dobrodziejstwa bo mam inną strategię gry więc jak dla mnie może go nie być w ogóle. RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - Horrorshow - 10-19-2021 DO kosza; co tam torcha czy skillera wsadziłem to zaraz nóg dostawał, arachy bk czy inne soje też zawsze przytulone RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - sicilian - 10-19-2021 Cóż, nie probowalem serwerowego encha - ale jesli ma dmg. 2 x wiekszy niz luk z Orlicy, to wystarczy zeby spokojnie z lukiem przejść praktycznie cały hell (prawie gola, bo ubrana jedynie w to, co znalazla po drodze - javka ResetChild doszla na razie do rady na hellu - wybijajac po drodze immuny light enchem z luku). Wypowiedzialem sie juz na ten temat w innym wątku - ale powtórzę się: jesli ktos potrzebuje i chce grac z enchem, moze sobie zrobic enchantke i miec kupe zabawy z ubraniem jej ... I wtedy niech jej sobie uzywa do woli w taki sposob, jak mu będzie pasowało (nawet na hellu...). Z tego, co pamiętam na 45 levelu dobrze ubrana enchantka dawała coś ponad 2 k dmg. Z serwerowym enchem ktory bedzie dawal ok. 1,5 k dmg po hellu (nie wiem, czy istnieje taka mozliwośc użycia public ench, bo nie używalem) będą latać nekrusy czy paladyni z lukiem - troche smieszne, jak dla mnie, pomijając już fakt, że nie będzie to miało wiele wspólnego z "prawidłowymi" buildami... . Poza tym - fajnie by było, gdyby gra była jakimś drobnym "wyzwaniem" i zmuszała (przynajmniej od czasu do czasu) do wspólpracy kilku postaci - albo przy użyciu łuku Orlicy pozwoli troszkę pomeczyc się na tombach na 8 postków ....no ale decyzja nie nalezy do mnie - ja tylko skorzystałem z możliwości wypowiedzenia sie RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - PRS - 10-19-2021 Aleście się uczepili tego biednego Encha, co on wam takiego złego zrobił ? Najlepiej będzie zamknąć go na 2 miesiące i później podjąć decyzję, w zależności od tego czy będą narzekania na ench z łuku. Swoją drogą, właśnie mnie olśniło. Czy łuk czasem nie zepsuje zabawy w dniu resetu ? Przecież chodzi w tym wszystkim o to, żeby siłami całej drużyny przejść hell i dobić sensowne levele. A jak padnie jeden łuk na grze, to jedna osoba będzie bić a reszta teamu będzie się przyglądać i zbierać itemy Poza tym będzie zbyt łatwo. Nie dałoby rady zmodyfikować patcha realmowego, żeby łuk NIE WYPADAŁ i wrzucić taki patch na pierwsze 24-48h po resecie ? RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - dejv87 - 10-19-2021 A to sam łuk coś daje kosmicznego czy trzeba rzucić urok aby dawał? Jak ktoś to dropnie to jego szczęście po prostu. To tak jakby na 2 dni zakazać dropienia jah i ber bo komuś padnie i zrobi sobie szybciej od innych enigme Argumentacja @sicilian do mnie akurat przemawia. Każdy zadając sobie niewielki wysiłek może zrobić sobie taką postać i mieć prywatnego encha na wypasie. RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - PRS - 10-19-2021 (10-19-2021, 02:49 PM)dejv87 Wrote: A to sam łuk coś daje kosmicznego czy trzeba rzucić urok aby dawał? Jak ktoś to dropnie to jego szczęście po prostu. To tak jakby na 2 dni zakazać dropienia jah i ber bo komuś padnie i zrobi sobie szybciej od innych enigme Ten łuk jest zmodyfikowany, daje ładunki encha trwającego 25min, 400dmg~ i wypada z Orlicy na każdej grze RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - dejv87 - 10-19-2021 Widać bardzo dawno nie zabijałem orlicy na normie Tak czy siak grając w kameralnym gronie moim zdaniem czy się zacznie tydzień czy dwa później niż na starcie nie robi większej różnicy w rozgrywce. Więc sądzę że podobnie będzie z łukiem bo wielkiej różnicy nie będzie w tym czy ktoś zacznie farmę 30 czy 15 listopada. Ja tak czy siak zrobię sobie pewnie postać na CL bo lubię mieć muły na hellu. RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - PRS - 10-19-2021 (10-19-2021, 03:49 PM)dejv87 Wrote: Widać bardzo dawno nie zabijałem orlicy na normie Ale ja mówię, że to zepsuje zabawę w dniu resetu. Bo przejść całą grę od norma do hellu drużyną 8-osobową bez żadnego encha, a z enchem i jedną osobą, która będzie wybijać z daleka z łukiem to spora różnica ;p RE: ANKIETA NA JESIENNĄ CHANDRĘ "KKNP" - Horrorshow - 10-19-2021 Zawsze można zrobić fast 8 orlic a nie wiem czy czasem nie jest tak ze dropi więcej łuków zależnie od ilości postaci w grze jak zwoje horadrimów ^_^. Generalnie i tak jednym realmowym enchem ciężko będzie się podzielić bo akurat będzie zajęty kiedy będziesz chciał sobie rzucić... No i rzeczywiście po resecie jest to niemałe ułatwienie, ale nie przesadzajmy na p8 ten ench jest wystarczający na normie jedynie , może fajnie buffować merców - tak więc jak nie ma z tym wiele roboty to można wywalić go na czas resetu. |