![]() |
Zmiany w usługach - propozycja - Printable Version +- D2LoD.net - Diablo II Private Server (https://d2lod.net) +-- Forum: D2Realm (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Dyskusje & Sugestie (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Zmiany w usługach - propozycja (/showthread.php?tid=164) |
Zmiany w usługach - propozycja - PRS - 06-01-2018 Słuchajcie, fajnie by było gdyby zostały nieco rozszerzone usługi. Drabinka ma już swój wiek, dużo jest postaci i co za tym idzie potrzeb. Moja propozycja to: 1. Wprowadzenie nowych usług *Zmiana nazwy postaci *Reset questów (przywrócenie portalu do pindla i reset sox q) 2. Dodanie nowej możliwości zapłaty za usługi - w runach (możliwość zapłaty przy pomocy FG ofc zostaje) 3. Stworzenie banku serwerowego kontrolowanego przez administrację, gdzie będą trafiać runy z opłat za usługi. Przeznaczenie ich może być dwojakie - utylizacja (co pozytywnie wpłynie na handel), albo nagrody w konkursach/turniejach pvp, które na pewno będą w przyszłości organizowane. Myślę, że pomysł jest naprawdę dobry. Jedynie wymagałoby to większego zaangażowania ze strony Kazia (sam wiem ile p***dolenia się jest przy zmianach nazw postaci na serwie). Jeśli jednak będą chęci, to jest to do zrobienia (do pomocy są moderatorzy ;p), a same zmiany na pewno będą pozytywne dla realmu ! Co myślicie o tej idei ? Zachęcam do dyskusji. RE: Zmiany w usługach - propozycja - Horrorshow - 06-01-2018 jestem jak najbardziej za, chętnie zajmę się panowaniem nad tym bankiem całym , jestem zarobiony prawie że totalnie w zasadzie; więc powinienem być postrzegany jako ktoś odpowiedni na takie stanowisko ![]() ![]() ![]() Reasumując potrzeba większych uprawnień, bo co do tego że Kaziu będzie poświęcał więcej czasu by wykonywać więcej usług różnorakich to bym nie uwierzył ![]() RE: Zmiany w usługach - propozycja - PRS - 06-01-2018 Tylko nie dawajcie Remorowi dostępu ![]() RE: Zmiany w usługach - propozycja - kaziu - 06-13-2018 Pomysł jest bardzo ciekawy, ale niestety mam kilka ale: 1. Żeby zmienić nazwę postaci trzeba niestety grzebać w hero editorze. Zawsze byłem przeciwny takim praktyką. Tworząc ten realm przyświecały mi takie idee jak pełna transparentność moich działań oraz brak jakiejkolwiek ingerencji w postacie graczy. Nie chce łamać tych zasad, żebyście dalej grając tutaj mięli stu procentową pewność, że wszyscy mają równe szanse. 2. Możliwość zapłaty za usługi w runach, w sumie czemu nie, ale równie dobrze ktoś może sprzedać runę za fg na rynku i wykupić usługi. RE: Zmiany w usługach - propozycja - PRS - 06-13-2018 Imo zmienianie nazw postaci w HE nie wpływa na transparentność. Taka usługa była na d2t, i była popularna wśród graczy. Nikt tam nigdy nie miał zastrzeżeń. Co do fg, to ono w sumie wbrew naszym początkowym oczekiwaniom nie ma zastosowania w handlu in game ;/ RE: Zmiany w usługach - propozycja - OCB - 09-13-2018 Moja propozycja : utworzenie tematu w którym będzie można wpisać się po FG należne za wbity lvl. Nigdzie takiego tematu nie znalazłem ani informacji w jaki sposób po tą nagrodę należy się zgłosić. Chyba że edit tematu do ann i tam dopisywać, no ale to niech admin podejmie decyzje. Pozdro |