![]() |
|
Temporary Lock - Printable Version +- D2LoD.net - Diablo II Private Server (https://d2lod.net) +-- Forum: D2Realm (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Problemy & Skargi (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=4) +--- Thread: Temporary Lock (/showthread.php?tid=733) Pages:
1
2
|
Temporary Lock - Horrorshow - 01-24-2026 Dzień dobry, 24 godzinny lock dla Acc's: Konnichiwa Konnichiwa2 Konnichiwa3 Konnichiwa4 WAWER RZOLIBORZ URSYNOW GROCHOW LEGIONISTA PRAGA Bardzo proszę o uporządkowanie swojej tożsamości , dodatkowo wzbrania się wg. regulaminu gry z hasłem, na wypadek gdybyś Pan podtrzymywał że jesteście osobnymi bytami , chyba że gra "33" była do przerzutu i wszystkie konta należą do jednej osoby, tak więc multi. Tak czy inaczej działanie poza regulaminowe.
RE: Temporary Lock - Konnichiwa - 01-24-2026 Jeżeli dobrze rozumiem screena to lista gier i haseł. Faktycznie założyłem grę z hasłem żeby na spokojnie rzoliborz przetaxował mi muły bo sam sobie też taxował. Rozumiem że to było wbrew regulaminowi, moje niedopatrzenie. Niemniej jednak od razu zapytam czy jest możliwość skrócenia blokady (chociażby na główne konto) tak żebym mógł pograć wieczorem? Nie do końca rozumiem te komentarze odnośnie osobnych bytów i tożsamości skoro to są osobne konta moje i innego gracza. RE: Temporary Lock - Horrorshow - 01-24-2026 To cudowne zjawisko, że znaleźliście nić porozumienia podczas gdy żaden z Was "dwóch" nie odzywa się publicznie. Pewnie to też przypadek że gdy "warszawskie" konta poszły afk na kanał jak skończyły "kręcić bekę", wtem zjawia się Konnichiwa robić travi a w/w konta zamarzają w bezruchu. Pół godziny później w bliżej nie opisany sposób "umawiacie" się na wspólne taxowanie mułów i spotykacie się na priv grze "33". OK. Wszystko się dodaje, prawie. Zwracam w tym miejscu uwagę że na przestrzeni ostatnich kilku dni konta "warszawskie" w ogóle się nie logowały na krainie, a intensywnie ganiane było travi z acc Konnichiwa. Okoliczność ta dodatkowo wskazuje na to, że wątpliwa jest ta nić porozumienia co do ustawki dotyczącej taxowania mułów osób, które się rozmijają na krainie i ze sobą nie grywały dotychczas - ale to też może mi się tylko wydawać. Może po prostu Wasze serduszka biją w tym samym rytmie i wiedzieliście że tego wieczora potrzeba Wam wspólnego taxowania mułów. Bez żadnych gestów i wiadomości na kanale porozumieliście się pm@realm w tej kwestii że idziecie taxować muły. Koincydencja co do czasu logowania/przejścia w tryb afk na kanał to czyste zbiegi okoliczności. Tak było. Mniejsza - to żadne dowody, tylko przypadki przecież. Natomiast najciekawszy jest fakt, że nikogo nie ma na forum odpowiedzialnego za konta "warszawskie" - nikt nie zapytał dlaczego i po co ten lock, tylko analogicznie do tego typu zjawisk z poprzednich ladderków (a było ich trochę, rzekłbym to już tradycją się stało ) odpowiada na forum tylko jeden delikwent za "wszystkich" uczestników zamieszania. - Patrz pkt. 9 postanowienia ogólne regulaminu serwera. Minęło już trochę czasu, jeśli zdjąłem z rozgrywki żyjącą osobę - Twojego kompana taxowego, to tak mi się tylko wydaje, ale chyba bym na jego miejscu przyszedł zapytać o co chodzi, a tak się nie dzieje. W mojej ocenie nie są to osobne konta Twoje i innego gracza, tylko jeden gracz. Zapraszam do gry na jasnych i przejrzystych zasadach które obowiązują wszystkich. Regulamin jest dostępny i najpewniej znasz go, lub masz możliwość go znać nie od dziś. RE: Temporary Lock - WarsawShow - 01-25-2026 Witam serdecznie, założylem to konto aby odnieść się do sytuacji niesłusznego założenia locka na moje konta w grze. Jak w pierwszym poście ładnie zaznaczono wielkimi literami, to te właśnie konta ingame należą do mnie (nikt poza mną nie ma i nigdy nie miał do nich dostępu) Potwierdzam, że dołączyłem do gry założonej na password przez mojego ziomka Konnichiwa swoimi postaciami ze swoich kont co zapewne można sprawdzić w naszych logowaniach, w celu wspolnego speedruna do kuzni hell. Prosiłbym również o wcześniejsze sprawdzenie logowań na moje konta, korzystam z jednego niezmiennego adresu ip więc udowodnienie moich słów zajmie odpowiedniej osobie chwilkę. Dziękuję bardzo i proszę o unlock na moje konta po sprawdzeniu logów! Pozdrawiam i życzę miłej gry
RE: Temporary Lock - Horrorshow - 01-25-2026 No tak zajmuje to chwilę: jeżeli legionista to Twoje konto oto IP.Zmienne czy niezmienne? ![]()
RE: Temporary Lock - WarsawShow - 01-25-2026 Zgadza się, Legionista to również moje konto. Nie znam się dobrze na kwestii technicznej mojego internetu, sądziłem że udostępniając neta z telefonu i łącząc się z laptopem to ip nie będzie zmienne, mój błąd. Uważam że najłatwiej będzie jesli wejdziemy razem z Konnichiwa na podaną przez Ciebie grę i porobisz sobie wszelakie testy na to aby się przekonać, że jednak nie masz racji i nałożyłeś tego locka niesłusznie. RE: Temporary Lock - PRS - 01-25-2026 Przede wszystkim to konta WAWER RZOLIBORZ URSYNOW GROCHOW LEGIONISTA PRAGA Posiadają nazwy niezgodne z regulaminem serwera. Nazwy kont mają być jednolite (wyjątki - konta zakładane przed zmianą w regulaminie, które były zgłoszone administracji). Zapis w regulaminie istnieje z konkretnego powodu, a nie "bo tak". Po drugie, wyczuwam mijanie się z prawdą ponieważ na screenie zamieszczonym przez Horrorshowa dwa posty wyżej adres IP acc legionista jest inny niż osoby, która założyła grę (Horror może to jeszcze potwierdzić, ale z tego co rozumiem tylko twoje konta były na tej grze) i inny niż acc @WarsawShow na forum, także nie - nie grasz na tym samym IP. RE: Temporary Lock - WarsawShow - 01-25-2026 Oki możesz mi rozwinąć co masz na myśli pisząc że są Niejednolite? To poprostu nazwy dzielnic, nie szukałbym w tym drugiego dna. Gralem dosyć sporo, nawet z Toba zachaczylem kilka Brh i jakas wymiane zdan ingame i nie wspomniales na ten temat nic. Do gry 33 ja dołączyłem, założył ją Konnichiwa RE: Temporary Lock - PRS - 01-25-2026 (01-25-2026, 02:23 AM)WarsawShow Wrote: Oki możesz mi rozwinąć co masz na myśli pisząc że są Niejednolite? Tak, że jak ktoś rozmawia z graczem "praga" a np. dzień później z graczem "wawer", to wcale nie musi skojarzyć, że to są jakieś dzielnice i że te konta są ze sobą w ogóle powiązane. zresztą w regulaminie serwera masz jasno napisane, co to są jednolite nazwy: Quote:9. Wszystkie nowo założone konta muszą mieć jednolitą nazwę, wskazującą jednego właściciela. Dozwolone są konta dodatkowe na realm'ie (np. na muły, postacie typu barb bo, ench). Przykład: RE: Temporary Lock - WarsawShow - 01-25-2026 (01-25-2026, 02:27 AM)PRS Wrote:Ok rozumiem, masz w 100% rację, jest to mój błąd.(01-25-2026, 02:23 AM)WarsawShow Wrote: Oki możesz mi rozwinąć co masz na myśli pisząc że są Niejednolite? Nie zapoznałem się w pełni z regulaminem. |