![]() |
|
Ankieta nt przyszłości serwera - Printable Version +- D2LoD.net - Diablo II Private Server (https://d2lod.net) +-- Forum: D2Realm (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Dyskusje & Sugestie (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Ankieta nt przyszłości serwera (/showthread.php?tid=490) |
RE: Ankieta nt przyszłości serwera - PRS - 02-20-2021 - Ogłosić odpowiednio wcześniej - Wiadomo, reklama na stronach typu wykop, fora o tematyce gier itd. Myślę, że sporo osób tu obecnych może się zaangażować w sianie propagandy. - Z góry ustalamy, że następnego resetu nie będzie w bliżej określonym czasie - Wszystkie stare postacie przechodzą w tryb NLD i moja propozycja: na nową krainę "Kraina PvP Non Ladder" ("krainą pvp" ona będzie tylko z nazwy, cel taki żeby stare i nowe postacie nie mieszały się w oknie wyboru) - Usługa przeniesienia postaci z trybu Ladder na Non Ladder, żeby umożliwić ulepszanie postaci pvp/handel - Tym razem ostrożnie z eventami (na początek może pół roku bez eventów, później jak będzie event świąteczny to trwający 2-3 dni a nie 2-3 tygodnie, jeśli event halloweenowy to 24h itp.) - Taka luźna propozycja: niech donate z fg idą na utrzymanie serwera i forum. Myślę, że społeczność naprawdę chętnie dołożyłaby swoją cegiełkę. RE: Ankieta nt przyszłości serwera - Gambler - 02-20-2021 W zupełności zgadzam się z Prs nic dodać nic ująć RE: Ankieta nt przyszłości serwera - kaziu - 02-21-2021 (02-20-2021, 01:16 PM)PRS Wrote: - Ogłosić odpowiednio wcześniej Nawet jeśli dojdzie do resetu to: - nie będzie kolejnej krainy PvP Non Ladder; - nie będzie możliwości przeniesienia postaci na Non Ladder; - ankietę nie koniecznie musi wygrać opcja z największą ilością głosów. RE: Ankieta nt przyszłości serwera - PRS - 02-21-2021 (02-21-2021, 12:55 AM)kaziu Wrote: - nie będzie możliwości przeniesienia postaci na Non Ladder; Wystarczy odhaczyć jeden krzyżyk https://i.imgur.com/FTcLRLQ.jpg Bez takiej usługi raczej nie będzie grania PvP NLD (chyba, że ktoś inny ma pomysł na rozwiązanie tego problemu ;p). PvP i PvM to naczynia połączone. PvP napędzało zawsze handel na serwerze. (02-21-2021, 12:55 AM)kaziu Wrote: - ankietę nie koniecznie musi wygrać opcja z największą ilością głosów. Ale chyba nie spodziewałeś się wielu głosów na opcję nr 1 . RE: Ankieta nt przyszłości serwera - remor696 - 02-21-2021 nld bez możliwości przenoszenia z ld nie ma kompletnie moim zdaniem sensu RE: Ankieta nt przyszłości serwera - dejv87 - 02-21-2021 A nie może stać LD i NLD na jednym Gsie ? Po prostu mamy reset drabinki rankingowej tak jak ma to miejsce na CBN --> stare sprawdzone rozwiązanie. Obecne postacie stają się po prostu nierankingowe i w tym trybie toczy się PvP ( nikt ze starych graczy niczego nie traci ! ) po prostu przy postaci nie pisze "rankingowa". Jak grupę osób najdzie na PvP to po prostu wchodzą na postać i grają. @PRS co do fg jestem tego samego zdania, sam chętnie bym coś dorzucił na funkcjonowanie serwera. @remor jestem tego samego zdania, taka możliwość "musi" być z prostego powodu. Po resecie gracze PvP będą cisnąć PvM aby ulepszać swoje postacie na NLD a czekać powiedzmy 3 lata na przerzut itemów to ciut przydługo. Jeżeli admin jest ograniczony czasowo to z góry ustalamy termin np. 1 każdego miesiąca w i tym czasie wykonywane są usługi vs fg. Jesteśmy na takim etapie życiowym ( bo dużo ludzi narzeka jak to nie są zapracowani i czasu na grę nie ma, że rzucić kilka cebulionów na fg nie będzie chyba problemem ). RE: Ankieta nt przyszłości serwera - Arsey - 02-22-2021 Ja calkowicie przychylam sie do tego co napisal na samym poczatku PRS. Obiema rekami i nogami
RE: Ankieta nt przyszłości serwera - Horrorshow - 02-22-2021 z takiej dyskusji płyną nierzadko niezwykle istotne wiadomości; można się dowiedzieć że w większości pobudki do resetu są na poziomie neandertalczyka: czyli takie jak zawsze gdy po kilku tygodniach kończyło się to pustkami i tylko kulał się ten snopek siana po wrzosowisku, jak w westernach. :tumbleweed:tak poważniej to przydały by się wypowiedzi konkretniej zaangażowanych graczy, grających dłuższy czas na tymże ladderku, dalej panowie i panie, wypowiedzieć się mehrythorycznie RE: Ankieta nt przyszłości serwera - kaziu - 02-22-2021 (02-22-2021, 08:31 PM)Horrorshow Wrote: z takiej dyskusji płyną nierzadko niezwykle istotne wiadomości; można się dowiedzieć że w większości pobudki do resetu są na poziomie neandertalczyka:Częściowo się z Tobą zgadzam. Póki co wypowiedzi graczy bardziej mnie zniechęcają do przeprowadzenia resetu. Brakuje twardych argumentów. Również przypuszczam, że miesiąc po resecie wrócimy do statusu quo z lamentem o kolejny event bo nie ma jeszcze eni, hoto, cta i infi. RE: Ankieta nt przyszłości serwera - remor696 - 02-22-2021 Jest jedno wyjście. Reset i pvm na nowym ld. PVP na nld i możliwość przenoszenia items z ld na nld w celu rozkręcania handlu i ulepszania charów pvp. Inne wyjścia nie mają sensu imo... Pvm umiera, pvp również. Odcinająć ld od nld dobijemy scene pvp na realmie.... Gra oraz my jesteśmy na tyle starzy, że nie mamy czasu spędzać znowu x godzin na farmieniu stuffu. |