Mod serwerowy - planowane zmiany - Printable Version +- D2LoD.net - Diablo II Private Server (https://d2lod.net) +-- Forum: D2Realm (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Dyskusje & Sugestie (https://d2lod.net/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Mod serwerowy - planowane zmiany (/showthread.php?tid=27) |
RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - PRS - 01-30-2017 Zasadniczo z eventami jest tak... jak jest ich dużo, to ludzie się przyzwyczajają (vide imigranci do socjalu ^^) i stwierdzają, że nie opłaca im się w ogóle grać jak nie ma eventu. Dlatego eventy powinny być "od święta" i dość krótkie. Całe szczęście Kaziu jest tego świadom. Ps. mam jeszcze pliki źródłowe moda realmowego. W lutym będę miał trochę wolnego i mogę porobić jakieś nowe proste eventy. RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - onil21 - 01-30-2017 mi tam więcej dropi bez eventów niż jak są... na ostatnim evencie dropneło mi tylko cham i parę crapów a w weekend jak grałem tydzień temu Ber ze skrzynki Lo z mefa i ohm eldricht i gul ale nie pamiętam z kogo Ale jednak event więcej expa to tez fajnie sie gra przynajmniej mi No i tym sposobem brakuje mi Jah do eni ist mal do cta i gul do vexa na hoto w rozgrywce Hc AAA i wiesz co kaziu daj jakis event... ( bo nudno ) git sie pytal o event i jeszcze jakies 2 osoby o ile sie nie myle inarius chyba tez RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - kaziu - 02-05-2017 Quote:Modified Items Co byście powiedzieli na takie zmiany na serwerze? Mógłbym to w miarę szybko zaimplementować. Powiedzmy, że "pożyczyłbym" tego moda z innego serwera. Zmiany wyglądają dość sensownie. Oszczędziło by mi to masę czasu. RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - PRS - 02-05-2017 Trochę średnio ta lista wygląda. Zmiany w itemach - jestem na nie. Niepotrzebne ułatwienie. Okulus bez tele to nie Okulus. Dalej, rozmienianie run: Zod - cham jah, cham - jah ber. Raczej NIE. Zod i cham stałyby się dużo więcej warte niż powinny. A to nie są tak przydatne runy jak Jah czy Ber. Gemy mutowane co 1szt. - jestem na NIE. 3 gemy = wyższy gem. Niech tak zostanie. Punkt "misc" better drop rates - ?? zwiększony exp - jak bardzo i w jakich przedziałach poziomu postaci ? Do 60lvl delikatnie zwiększony exp jest akceptowalny. Full mercenary equipment available - NIE Possibillity of creating 18 characters on the same account - kwestia dyskusyjna Uber Diablo spawns in your own game with 1 SoJ sold to Akara - no chyba nie, bo mamy inny dc key Ability to use only one gem when upgrading to next higher grade - jak napisałem wyżej, NIE RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - onil21 - 02-05-2017 (02-05-2017, 10:09 PM)PRS Wrote: Trochę średnio ta lista wygląda. Zasadniczo sie zgadzam, ale full eq dla merca mogłby być fajny RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - PRS - 02-05-2017 Kurcze Kaziu, to co napisałeś bodajże w 1. poście tego tematu jako zmiana wprowadzona do moda D2T byłoby super. Do roboty, a nie wciskasz nam jakieś mody z innych realmów RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - kaziu - 02-08-2017 Panowie coś się już urodziło, co mogę nazwać wersją beta Acheron Mod. Zaimplementowane zmiany: - Szybszy exp (x2) na poziomach 1 - 60; - WP na krowi poziom (zamiast więzienia w A1); - Krwawa Orlica na poziomie Norm dropi Łuk z ładunkami encha; - Rozmienianie run hr (zod - vex) w kostce horadrimów (hr + 2x klejnot bez skazy = runa poziom niższa). Tutaj pobierzecie paczkę z modem oraz postać do gry na singlu (dzięki PRS ). Zachęcam do testów i wyłapywania bugów. Moda chce wprowadzić na serwer w ten weekend, ale to jeszcze zależy od rezultatu testów. RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - Horrorshow - 02-08-2017 git , czekamy na wprowadzenie RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - PRS - 02-08-2017 Zrobiłem test, taki w miarę możliwości. - Exp bug na wyższych levelach naprawiony - WP na krowy działa - Rozmiana hrs działa. Sprawdziłem wszystkie hrs. - Progi expa są niezmienione. Jakoś inaczej to rozwiązałeś ? - DMG na enchu nie jest trochę zbyt mały ? U mnie wyszło ok. 330, a powinno być chyba 1k + RE: Mod serwerowy - planowane zmiany - kaziu - 02-08-2017 (02-08-2017, 07:57 PM)PRS Wrote: - Progi expa są niezmienione. Jakoś inaczej to rozwiązałeś ? Progi zostały nie zmienione, ale exp został pomnożony. Pamiętaj, że nie ma tam synenergii, to goły dmg. Mogę zwiększyć lvl skilla, ale czy to ma sens? od a1 do a4 wystarczy taki dmg. |