10-27-2021, 06:35 PM
Fast tp to otwarcie i wejście w portal po naciśnięciu klawisza (nie mylić z auto tele, bo to coś zupełnie innego). To nie ratuje postaci przed śmiercią, gdyż działa za wolno. Twoja decyzja, jak uważasz.
MapHack - nowe zasady
|
10-27-2021, 06:35 PM
Fast tp to otwarcie i wejście w portal po naciśnięciu klawisza (nie mylić z auto tele, bo to coś zupełnie innego). To nie ratuje postaci przed śmiercią, gdyż działa za wolno. Twoja decyzja, jak uważasz.
10-27-2021, 06:38 PM
kiedy będzie jakaś ostateczna decyzja i wersja? bo ustawiłem już mh pod zmiany wskazane przez Kazia a tu pojawiają się kolejne wątpliwości...
10-27-2021, 06:42 PM
(10-27-2021, 06:38 PM)xacerrr Wrote: kiedy będzie jakaś ostateczna decyzja i wersja? bo ustawiłem już mh pod zmiany wskazane przez Kazia a tu pojawiają się kolejne wątpliwości... Z tego co rozumiem tamte rzeczy, których Kaziu się pozbył (auto party, ikonki itemów itd.) nie są zabronione. W poprzednich MapHackach jedynie trzeba wyłączyć wyświetlanie ikonek mobów na mapie (i chickena jak ktoś używał ![]()
10-27-2021, 06:47 PM
(10-27-2021, 06:42 PM)PRS Wrote:(10-27-2021, 06:38 PM)xacerrr Wrote: kiedy będzie jakaś ostateczna decyzja i wersja? bo ustawiłem już mh pod zmiany wskazane przez Kazia a tu pojawiają się kolejne wątpliwości... Ja zrobiłem w drugą stronę i ze swojego mh usunąłem jedynie elementy zabronione. Teraz sie okazuje, że zwykły wolny tele do miasta na sc, który pozwala jedynie na zaoszczędzenie jednego klawisza funkcyjnego też może być zabroniony ![]()
10-27-2021, 06:56 PM
(10-27-2021, 06:47 PM)xacerrr Wrote:(10-27-2021, 06:42 PM)PRS Wrote:(10-27-2021, 06:38 PM)xacerrr Wrote: kiedy będzie jakaś ostateczna decyzja i wersja? bo ustawiłem już mh pod zmiany wskazane przez Kazia a tu pojawiają się kolejne wątpliwości... Ok, nie będę już więcej mieszał. Zostaje pierwotna wersja. Wrzucę do działu Download config PRS'a.
10-27-2021, 07:24 PM
Nie no tele do miasta to akurat bezsens banować bo to normalna umiejętność którą można przypisać pod F1 czy inny dowolny klawisz
![]() Może jednak warto by było zrobić jakieś kompromisowe rozwiązanie i nie permowanie za MH a danie na początek warna aż wszystko się dotrze. Oczywiście nie mówię tu o rzeczach typu autotele czy cziken, pickit, kolorki czy inne gówna o botowaniu nie wspominając. Tak samo fajnie by było opisać procedurę sprawdzania danego gracza dla nowych użytkowników ![]()
10-27-2021, 07:42 PM
to fasttp to troche szybciej dziala niz sobie sam portalik otworzysz
![]() ![]() ![]() ![]()
Kaziu, a może żeby nie mieszać ludziom niech zostanie jedynie ten config co wrzuciłem na poprzedniej stronie ?
Tylko zamiast usuwać te wszystkie przydatne linijki z CFG powpisuj przed nimi znaki "//" żeby je dezaktywować, a jak ktoś będzie chciał ich używać to je sobie włączy bez problemu. Chyba takie będzie najlepsze rozwiązanie. Dwa oddzielne maphacki to tylko mieszanie ludziom w głowach. Auto party i ikonki itemów na mapie raczej powinny być też włączone z automatu, bo to podstawa gry. // https://easyupload.io/n2uepw to co wrzuciłem poprzednio, tylko: Widać resy/immuny mobów, ikonki itemów na mapie, wskaźnik do lokacji, można aktywować autoparty/hc loot permit klawiszem. Reszta linijek pierwotnie wyrzuconych jest teraz dezaktywowana, można je sobie włączyć edytując config (widoczność mobów, chicken są wyrzucone na stałe).
10-27-2021, 10:25 PM
Ten config pokazuje mobki.
Wcześniej działał, nie pokazywał mobków. A teraz pobrałem i widzę, że coś się schrzaniło i nie ładuje się nawet automatycznie. Zaraz jeszcze raz zrobię edit tego z działu download.
----------------------------- ok, to jeszcze raz: https://easyupload.io/dso5n1 - mobków nie wyświetla - nie ma chickena - socket protect można włączyć w cfg - quick next game, qucik back to town można włączyć w cfg - wyświetlanie skrzynek na mapie znowu jest dostępne, można włączyć w cfg - strzałkę prowadzącą do questów/lokalizacji (domyślnie off) można włączyć klawiszem - filtr dropu domyślnie off, można włączyć klawiszem - auto party/loot hc (domyślnie off) można włączyć klawiszem - domyślnie wyświetla resy i lvl mobków - wyświetlają się ikony itemów na ziemi na mapie (tych, co mają przypisane ikony) Sprawdzone na game i loaderze, wszystko działa. Niech to będzie domyślny MH do ściągnięcia, na którym można bazować i dodawać sobie kolorki, zmieniać niektóre funkcje, klawiszologię, filtr dropu itp. Wszystkie funkcje, które były dostępne są dostępne - oprócz zbanowanych. Zaś ci gracze, którzy wolą swój stary cfg po prostu usuną ręcznie zbanowane funkcje i tyle, wszystko legit. |
« Next Oldest | Next Newest »
|