Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temporary Lock
(01-24-2026, 10:58 PM)Horrorshow Wrote: To cudowne zjawisko, że znaleźliście nić porozumienia podczas gdy żaden z Was "dwóch" nie odzywa się publicznie.
Pewnie to też przypadek że gdy "warszawskie" konta poszły afk na kanał jak skończyły "kręcić bekę", wtem zjawia się Konnichiwa robić travi a w/w konta zamarzają w bezruchu.
Pół godziny później w bliżej nie opisany sposób "umawiacie" się na wspólne taxowanie mułów i spotykacie się na priv grze "33".
OK. Wszystko się dodaje, prawie.
Zwracam w tym miejscu uwagę że na przestrzeni ostatnich kilku dni konta "warszawskie" w ogóle się nie logowały na krainie, a intensywnie ganiane było travi z acc Konnichiwa.
Okoliczność ta dodatkowo wskazuje na to, że wątpliwa jest ta nić porozumienia co do ustawki dotyczącej taxowania mułów osób, które się rozmijają na krainie i ze sobą nie grywały dotychczas - ale to też może mi się tylko wydawać.
Może po prostu Wasze serduszka biją w tym samym rytmie i wiedzieliście że tego wieczora potrzeba Wam wspólnego taxowania mułów.
Bez żadnych gestów i wiadomości na kanale porozumieliście się pm@realm w tej kwestii że idziecie taxować muły.
Koincydencja co do czasu logowania/przejścia w tryb afk na kanał to czyste zbiegi okoliczności.
Tak było.
Mniejsza - to żadne dowody, tylko przypadki przecież.

Natomiast najciekawszy jest fakt, że nikogo nie ma na forum odpowiedzialnego za konta "warszawskie" Uśmiech - nikt nie zapytał dlaczego i po co ten lock, tylko analogicznie do tego typu zjawisk z poprzednich ladderków (a było ich trochę, rzekłbym to już tradycją się stało Uśmiech) odpowiada na forum tylko jeden delikwent za "wszystkich" uczestników zamieszania. - Patrz pkt. 9 postanowienia ogólne regulaminu serwera.

Minęło już trochę czasu, jeśli zdjąłem z rozgrywki żyjącą osobę - Twojego kompana taxowego, to tak mi się tylko wydaje, ale chyba bym na jego miejscu przyszedł zapytać o co chodzi, a tak się nie dzieje.

W mojej ocenie nie są to osobne konta Twoje i innego gracza, tylko jeden gracz.

Zapraszam do gry na jasnych i przejrzystych zasadach które obowiązują wszystkich.

Regulamin jest dostępny i najpewniej znasz go, lub masz możliwość go znać nie od dziś.

To jest jakiś absurd... Za to że zagrałem z innym graczem dostaję teraz cały akapit domniemań i pomówień jako że niby ja i rzoliborz to jedna i ta sama osoba. Hipoteza już jest określona.

Tak czy inaczej bo z jednej strony sytuacja to jest kuriozum ale chciałbym w sposób transparentny wyjaśnić swoją perspektywę.

Jak zacząłem grać solo na serwerze to gracz rzoliborz pomógł mi na starcie - zrobił taxi dla mojego hammera i dał jakieś bardzo basic itemy. Później jeszcze kilka razy graliśmy ze sobą. Co do wczorajszego dnia to jak się zalogowałem to widziałem że sporo osób siedzi afk w lobby, powiedziałem cześć i poszedłem męczyć Travi. Nie wiem co robił w tym czasie gracz rzoliborz bo cały czas latałem Travi więc lobby mi tylko "migało".

Po moich x grach rzoliborz wbił czarodziejką do mnie na grę i uzgodniliśmy że zrobimy taxi. Założyłem dodatkowe konta i rozpoczęliśmy taxi. Jak byliśmy w a2 to zobaczyłem że konta dostają po kolei lock. Ba, nawet próbowałem się dowiedzieć co jest powodem i pisałem do Ciebie Horrorshow z zapytaniem co zrobiłem nie tak, ale prócz odpowiedzi że jesteś online nie wyjaśniłeś w żaden sposób całej sytuacji. Spoko, pojawił się temat na forum ale osobiście myślę że bardziej profesjonalnym i uprzejmym byłoby również odpowiedzenie na moje zapytania w grze.

Nie odzywam się publicznie bo:
1. cały czas latam Travi,
2. jak nie latam travi to siedzę afk w lobby bo i tak mam włączonego kompa i diablo przez wiele godzin w dniu.
3. Jakoś nie mam specjalnej potrzeby ekstrawersji bo odczuwam vibe że tu chyba siedzi kilku starszych doświadczeniem graczy i też skrobią swoją rzepkę. A przynajmniej taki vibe odebrałem do tej pory jak patrzę na gry i sposób komunikacji. Niemniej jednak byłem też na niedawnym brh gdzie grali użytkownicy PRS i luckystrike (i może ktoś jeszcze ale chyba tylko dwaj dorzucali swoje postacie).

Także tak, to jest moja perspektywa i jak widać rozbijają się gdzieś Twoje domniemania.

Nie chciałbym w żaden sposób sprawiać kłopotów czy żyć w złej komitywie z administracją/moderacją, ale nie ukrywam że te teorie czy też zarzuty są po pierwsze nietrafione a po drugie krzywdzące.

Jeżeli jest jakiś sposób by finalnie wyjaśnić sytuację jestem jak najbardziej za tym. Może faktycznie pomysł rzoliborza żebyśmy wbili na jedną grę a wy posprawdzacie co trzeba jest właściwym.
Reply

Messages In This Thread
Temporary Lock - by Horrorshow - 01-24-2026, 08:51 PM
RE: Temporary Lock - by Konnichiwa - 01-24-2026, 09:03 PM
RE: Temporary Lock - by Horrorshow - 01-24-2026, 10:58 PM
RE: Temporary Lock - by Konnichiwa - 01-25-2026, 01:31 PM
RE: Temporary Lock - by WarsawShow - 01-25-2026, 01:43 AM
RE: Temporary Lock - by Horrorshow - 01-25-2026, 01:58 AM
RE: Temporary Lock - by WarsawShow - 01-25-2026, 02:05 AM
RE: Temporary Lock - by PRS - 01-25-2026, 02:17 AM
RE: Temporary Lock - by WarsawShow - 01-25-2026, 02:23 AM
RE: Temporary Lock - by PRS - 01-25-2026, 02:27 AM