09-19-2020, 09:34 AM
(09-19-2020, 09:06 AM)dejv87 Wrote: Podsumowując. Gracz pvm w pierwszej kolejności będzie chciał ubrać swoje postacie a jego celem ( przynajmniej tak mi się wydaje ) nie będzie to aby na siłę wycraftować amu 2/20 dla gracza pvp. Jeżeli będzie osobny pvp realm to wtedy gracz pvm po prostu modyfikuje swoją grę i farmi w innych lokalizacjach w różnych etapach laddera. Nie będzie np zbierał pgm, rali czy crap jooli bo z góry będzie wiedział, że crafty nie będą potrzebne. Tak samo nie będzie mixował gc. A jak uzna, że warto mixować to będzie to robił. Jedynie stratny będzie jak trafi 3/20/20 bo 20/17 od biedy wykorzysta ale ile takich padło przez tyle lat gry ? Myślę, że niewiele.
Co do tych eventów, psują grę i takie moje zdanie.
Akurat pvp fajnie napędza handel na krainie pvm. Takich itemów jak high sc hp/mana, max/ar/hp, przeróżne skillery z hp, jewele, dobre circe, padło już wiele i z reguły gracze pvm sprzedają je graczom pvp za hr-y albo jakieś dobre itemy pvm typu df, gryfy, czasem nawet za gozu item pvp można dostać całe eq na chara pvm.
Rzuciłem sensowny pomysł grania pvp na dwóch krainach jednocześnie w zależności od dostępności graczy i tego na co będziemy mieli danego dnia ochotę, szkoda że przeszedł bez echa ;p
https://d2lod.net/showthread.php?tid=588 - Sting MapHack by PRS