Threads: 20
Forum Gold: 190 FG
To może jakaś ankieta.
Jestem ciekaw, czy Kaziu byłby w stanie przepisać mod realmowy pod niższy patch (tak żeby była zwiększona skrzynka, 200 zwojów, tele w mieście, wp na cows). I byłbym za czymś nawet niższym niż 1.11, tak żeby można było pograć oldschoolowe pvm.
Threads: 1
Forum Gold: 0 FG
Ankieta spoko sprawa, dla mnie kraina pvp + 1.11 najlepsza opcja.
Threads: 26
08-31-2020, 10:22 PM
(This post was last modified: 08-31-2020, 10:23 PM by Horrorshow.)
Ludzie co wołają za krainą pvp to beneficjenci 500+ aka socjaliści. Wszyscy po równo, każdemu jednakowo bez żadnego wysiłku.
Gry takie jak diablos w swoim założeniu są czymś w rodzaju rywalizacji i dążenia do ciągłego ulepszania swoich charów, tak więc całe piękno polegające na tym że co sobie ustukasz to tym sobie pograsz. Uploadnijcie te sejvy i zróbcie próbny rozruch na TCP IP. Zakładam że kilka razy się spotkamy potem temu nie pasuje albo tamtemu i kraina byłaby rozpierdzielona, stąd też wniosek by to stestowac bez ingerencji w to co jest. Istnienie czegoś gdzie masz wszystko bez kiwniecia palcem RÓWNOLEGLE z miejscem gdzie trzeba wszystko zdobywać samemu jest oczywistym absurdem. Jedno wyleci z obiegu definitywnie.
Threads: 54
Forum Gold: 97,857 FG
Kraina PvP odpada na pewno wg mnie to samobójstwo.
Kraina 1.11b w sumie super sprawa, patch na którym najwięcej grałem i najlepiej wspominam, ale jest jedno duże ALE mimo wszystko to będzie taki mały reset serwera, a same patch'e 1.11 i 1.13 aż tak bardzo się nie różnią poza dropem.
Bardziej mi zależało na wyjściu na przeciw nowym graczom (a nie spełnieniu nostalgii starych ;P), czyli Diablo II w HD + modyfikacja z nowym ciekawym contentem.
Threads: 1
Jest wielu fanów dobrego starego diabełka. On ma po prostu to coś w sobie. Ja należę do tych osób, które im dłużej coś zbierają tym większą motywację mają do działania. W mojej opinii eventy zabijają rozgrywkę bo po co grać pół roku po x jak można ten x zdobyć w tydzień intensywnej gry na evencie.
Zdecydowanie przychylam się do podejścia Horrora i jego argumentacji nt. PvP.
Kaziu też ma rację jeśli chodzi o 1.11 ( tzw. mały reset ). Tutaj jest jednak jedno ale. Na cokolwiek trzeba sobie ciężko zapracować tak jak to było kiedyś i chyba to przyciągało wielu graczy do d2. Dla mnie im więcej pracy włożę w wykonanie czegoś tym większa satysfakcja. Nie jestem pokoleniem, dla którego mleko jest z biedronki a jedzenie bierze się ze sklepu.
W związku z powyższym moim zdaniem najlepsza opcja to zrobienie krainy na 1.11. Każdy będzie miał wybór. Grac sobie PvM od początku albo lecieć PvP, PvM na 1.13.
Dla mnie mediany i inne udziwnienia po prostu psuja rozgrywkę i jest fajnie przez 2 miesiące i szybko przychodzi znudzenie a jeżeli na eni czekasz 2 lata to wtedy jest mega radość z rozgrywki.